Subota, 21 Rujan
Stranica je trenutno u izmjenama i dopunama te molimo za razumijevanje
 • Poziv - vlasnicima kuća za odmor (10022)
 • Radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Slunju (6523)
 • Javni uvid u Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Slunj (2728)
 • Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ (1856)
 • REZERVIRANA PARKIRALIŠNA MJESTA U RASTOKAMA (1794)
 • Ministarstvo turizma objavilo javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava (1150)
 • Javni poziv Grada Slunja za dodjelu bespovratnih potpora poljoprivredi u 2019.g. (846)
 • Intervencijski plan za Slovinje - poziv na suradnju (556)
 • II. IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRADA SLUNJA SA ISTODOBNIM STAVLJANJEM IZVAN SNAGE DETALJNIH PLANOVA UREĐENJA (513)
 • Javni poziv za prijavu programa športskih udruga unutar ZŠUGS (290)
 • Građanima 11 milijuna kuna za poticaje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (496)
 • Odluka o započinjanju postupka ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš za II. izmjene i dopune UPU-a (277)
 • Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Inovacije u S3 područjima"" (277)
 • Za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina 7,5 milijuna kuna (99)
 • Otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2019. (146)
 • 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća (88)
 • Karlovačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima (33)
 • Javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu (56)
 • Poziv na radionicu za provedbu Natječaja 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" (47)

VELIKO PRIZNANJE ZA GRAD SLUNJ i ZAJEDNICU SPORTSKIH UDRUGA GRADA SLUNJA!

Zagreb, 4. lipnja 2019. - Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po prvi put je dodijelio Nagradu Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Laureati su: Anton Peruško (Sportska zajednica Istarske županije), Slobodan Gračaković (Zajednica sportova Primorsko-goranske županije), Emil Pravdić (Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije), Zlatko Lasan (ŽRK Dugo Selo '55) i jedna udruga - Sportska zajednica grada Zadra, u čije ime je priznanje primila njezina predsjednica Snježana Jurinić.

Trofej koja nosi ime po legendarnom slunjskom mačevatelju, prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje (bronca na OI u Parizu 1900.), HOO je utemeljio odlukom Vijeća na 24. sjednice potkraj ožujka ove godine. Nagrada se sastoji od pisane povelje te skulpture povezane s Neralićevim likom i djelom. U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisan je natječaj za izradu skulpture, a autor pobjedničkog rada je student Akademije Matija Gajić Puškarić.

Njegov originalni uradak na svečanosti je uručen Ivanu Požegi, zamjeniku gradonačelnika grada Slunja, rodnog grada Milana Neralića.

Članovi Ocjenjivačkog suda prve Nagrade Milan Neralić su: Mladen Pavičević (predsjednik), Darko Ivošević, Mario Meštrović, Ante Tanfara, Zvjezdana Tuma Pavlov, Sanda Čorak i Siniša Krajač, koji je ujedno i inicijator uvođenja ovog priznanja zajedno sa gradom Slunjom i sportskom zajednicom grada Slunja.

Povodom Svjetskog dana sporta i idućih godina HOO-ova Nagrada Milan Neralić dodjeljivat će se fizičkim osobama, kao nagrada za životno djelo, u djelatnosti sporta na lokalnoj razini te pravnim osobama za dugogodišnji doprinos razvoju lokalnog sporta.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je da je upravo ovakvo priznanje zaslužnicima iz sporta na lokalnoj razini bilo nužno potrebno, jer u sportu najčešće sve i počinje iz malih sredina, s lokalne razine.

Sve zahvale idu gospodinu Siniši Krajaču, koji je u suradnji sa g. Ivanom Požegom, pokrenuo inicijativu za dodjelu ovakvog priznanja. Temeljem te inicijative Zajednica sportskih udruga grada Slunja uputila je prema HOO, Uredu za lokalni sport pismo namjere, u kojem se traži da se na ime Milana Neralića pokrene imenovanje jednog od priznanja za rad u lokalnom sportu. To je i učinjeno i tako smo, po prvi puta u povijesti, dobili priznanje na državnoj razini s imenom našeg olimpijca, prvog osvajača medalje u Hrvata.

Zamjenik gradonačelnika u svom je govoru zahvalio HOO na ovom priznanju, zahvalio se u ime svih mještana grada Slunj,a svih sportaša i sportašica, te gradonačelnika i Gradskog vijeća, a zahvalio se i na dosadašnjoj uspješnoj suradnji na razini lokalnog sporta, u nadi da će grad Slunj uskoro dobiti i spomenik Milanu Neraliću, uz potporu HOO.

Velike zahvale idu i gospodi iz Oldtimer kluba Oplen iz Slunja koji su itekako pomogli u ovom projektu, a to su Željko Marinković, Nikola Holjevac, Tone Butina, Josip Štefanac te Mario Rendulić.

Također velika zahvala nasoj dragoj Slunjanki Sandi Čorak, koja je uložila dio svog truda i rada, kao zamjenica predsjednika HOO g.Zlatka Matese i članica odbora za dodjelu ovog priznanja.

 

Ovo priznanje je poticaj svim sportašicama i sportašima grada Slunja da rade još više i jače i da jednog dana proslavimo, ne samo prvake, već i olimpjiske pobjednike!